Is EDI relevant voor mijn bedrijf?
Gepubliceerd op: 14/06/2023
Gepubliceerd in: het nieuwsoverzicht
EDI

Wat is EDI?

EDI staat voor Electronic Data Interchange. Het is een elektronische uitwisseling van documenten tussen verschillende computersystemen. EDI is ontwikkeld om de nauwkeurigheid van het verzenden en ontvangen van documenten te verbeteren en dit proces efficiënter te maken.

“EDI is ontwikkeld om de nauwkeurigheid van het verzenden en ontvangen van documenten te verbeteren en dit proces efficiënter te maken.”

Is EDI relevant voor mijn bedrijf in de AGF-sector?

Nu de wereld steeds digitaler wordt, werken supermarkten steeds vaker met EDI. Als AGF-bedrijf heb je mogelijk EDI nodig als je zaken doet met supermarkten die EDI gebruiken. Het gebruik van EDI kan helpen om de relatie te verbeteren door sneller en betrouwbaarder zaken te doen. Als je overweegt om EDI te implementeren, is het belangrijk om te bepalen of je partners EDI gebruiken en welke documenten je wil uitwisselen via EDI.

“Het gebruik van EDI kan helpen om de relatie te verbeteren door sneller en betrouwbaarder zaken te doen.”

Waaraan moet ik als bedrijf voldoen om van EDI gebruik te kunnen maken?

Om EDI te kunnen gebruiken, moet een bedrijf software hebben die geschikt is voor EDI en in staat is om de EDI-documenten te maken en te ontvangen. Daarnaast moet een bedrijf zich registreren bij een EDI-netwerk of een Value-Added Network (VAN). Een VAN is een derde partij die de verbinding tussen de verschillende systemen van de bedrijven mogelijk maakt en ervoor zorgt dat de EDI-documenten veilig worden uitgewisseld. 

“Om EDI te kunnen gebruiken, moet een bedrijf software hebben die geschikt is voor EDI en in staat is om de EDI-documenten te creëren en te verwerken.”

Ten slotte moet het bedrijf ervoor zorgen dat het EDI-systeem voldoet aan de vereisten van de supermarkt(en) waarmee het zaken doet.

Kortom, om EDI te kunnen gebruiken, moet een bedrijf beschikken over de juiste technologie, zich registreren bij een VAN, ervoor zorgen dat de documenten correct zijn ingevuld en getest zijn, en ervoor zorgen dat het systeem voldoet aan de vereisten van de partners.

Met Profix is het mogelijk gebruik te maken van EDI. Wij helpen onze klanten bij de implementatie en zorgen ervoor dat alles juist geregeld is voor de samenwerking met de supermarkt(en).

“Wij helpen onze klanten bij de implementatie en zorgen ervoor dat alles juist geregeld is voor de samenwerking met de supermarkt(en).”

 

EDI ERP AGF

Onze oplossingen

Import & Export

01

Ontdek oplossingen

Groothandel

02

Ontdek oplossingen

Veldgewassen

03

Ontdek oplossingen

PROFIX AGF all-in-one softwareoplossing

PROFIX AGF Software biedt een zeer uitgebreide en allesomvattende softwareoplossing voor bedrijven binnen de AGF sector. Vraag meteen een demo aan!

Vraag nu een demo aan!